top of page

PUBERS & JONG VOLWASSENEN

 

WAT DOET EEN TANDARTS?

Onze tandartsen kijken of je gebit gezond is. Als het nodig is vullen ze gaatjes en helpen je als je ergens pijn hebt. Behalve tandartsen hebben we ook preventie-assistentes. Zij maken je tanden helemaal schoon en geven tips hoe je jouw tanden thuis goed schoon kunt houden. Ze leggen je bijvoorbeeld uit hoe je het beste kunt poetsen (2x per dag!) en vertellen je over gezond eten en drinken (niet te veel cola!). Zo helpen we je te voorkomen dat gaatjes of andere problemen ontstaan. Voorkomen is nou eenmaal veel beter dan genezen. Als je hier meer over wilt lezen, klik dan op ‘Gewoon Gaaf’.

WAT ALS JE TOCH EEN GAATJE HEBT?

Dreigt er toch een gaatje te ontstaan, dan brengen we er een laagje over heen aan (een ‘sealant’) en leggen we je uit hoe je dat plekje nog beter kunt poetsen. Werkt dat niet en wordt het gaatje toch groter, dan plaatsen we een tandkleurige vulling. Het gaatje is dan mooi bedekt en valt niet op.

 

MOET IK ECHT TWEE KEER PER DAG M’N TANDEN POETSEN?

We snappen best dat er leukere dingen zijn dan tandenpoetsen, dat vinden wij ook. Toch is het heel belangrijk minimaal twee keer per dag te poetsen. Door te poetsen haal je namelijk tandplak weg. Tandplak is een zacht kleverig laagje dat veel bacteriën bevat. Het vormt zich in de loop van de dag op tanden en kiezen en veroorzaakt gaatjes en ontstekingen aan het tandvlees. Wat je eet en drinkt heeft daar veel impact op, vooral suiker.

Wil je hier meer over weten?

 

Bekijk dan: Wat is goed voor je tanden?

WE WILLEN ALLES VAN JE WETEN

Nou ja, niet alles natuurlijk. We willen vooral graag weten hoe vaak en hoe je je tanden poetst en hoe vaak je snoept en frisdrank drinkt. Zo kunnen we jou het beste helpen om je gebit gezond te houden en gaatjes en andere vervelende klachten te voorkomen. En uiteraard mag je ons ook alles vragen.

bottom of page