top of page
INFORMATIE OUDERS.jpg

Informatie voor ouders & verzorgers

 

 

HOE WIJ WERKEN

Al onze behandelaren zijn gespecialiseerd in kinderen. Dat betekent bijvoorbeeld dat onze tandartsen kiezen voor behandelingen die het minst belastend zijn uw kind(eren) en dat onze preventie-assistenten niet alleen de tanden schoonmaken maar ook veel aandacht besteden aan preventie. Voor een blijvend gezond gebit is het belangrijk dat u als ouder een actieve rol speelt. Daarom betrekken we u – vooral bij jonge kinderen – actief bij de controle en vragen we u thuis uw kind(eren) te helpen bij het tandenpoetsen.

 

HELP UW KIND BIJ HET POETSEN

Voor een gezond gebit is dagelijks poetsen ontzettend belangrijk. Daarom vragen we u erop te letten dat uw kind iedere dag zijn of haar tanden poetst. Bij kinderen vanaf 2 jaar is dit 2 keer per dag. Bij kinderen tot ongeveer 12 jaar vragen we u iedere keer  de tanden na te poetsen. Om u daarbij te helpen, leggen we u uit hoe u dit het beste kunt doen en waar u bij het poetsen op kunt letten.

GAAT UW KIND VOOR HET EERST NAAR DE TANDARTS?

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen bij de tandarts. Daarom bouwen we het de eerste keren langzaam op. We laten ze wennen aan de tandartsstoel en leggen onze apparatuur uit. Pas daarna gaan we samen met uw kind in de mond kijken. We tellen tanden en kiezen en geven uitleg. Ook besteden we in het begin aandacht aan een rustige houding in de stoel. Zo laten we uw kind langzaam wennen aan een tandartsbezoek en nemen we veel spanning weg.

HOE GAATJES ONTSTAAN

Oudere kinderen leggen we uit waarom tandenpoetsen belangrijk is: om zoveel mogelijk tandplak te verwijderen. Tandplak is een zacht kleverig laagje dat veel bacteriën bevat. Tandplak vormt zich in de loop van de dag op de tanden en kiezen en veroorzaakt gaatjes en ontstekingen aan het tandvlees. Wat je eet en drinkt heeft daar veel mee te maken, met name suikers. Limonade en snoep zijn daarom heel schadelijk voor de tanden. Onze preventie-assistenten geven u en uw kind hier uitgebreid advies over. Meer weten? Kijk dan op Wat is goed voor je tanden?

ONZE HAAL- EN BRENGSERVICE

Voor leerlingen van basisscholen die bij ons zijn aangesloten, hebben wij een haal- en brengservice. Als u daar goedkeuring voor geeft en uw kind aan de voorwaarden van deze service voldoet, controleren wij iedere 6 maanden het gebit van uw kind op zijn of haar school. Als verdere behandeling nodig is dan halen onze begeleidsters uw kind op van school en brengen hem of haar na behandeling in onze praktijk weer terug. Soms vinden wij het belangrijk dat u – als ouder – aanwezig bent bij de behandeling in onze praktijk. Als dat zo is, ontvangt u daar van ons een brief over.

Als wij denken dat er veel behandelingen nodig zijn of als uw zoon of dochter niet op school was tijdens onze controle, dan nodigen we u uit voor een controle in onze praktijk. In dat geval sturen we u een uitnodiging per brief.

WE HOUDEN U OP DE HOOGTE

Als uw kind via school komt, bent u er zelf niet bij. We geven hem of haar dan een kaartje mee waarop we aangeven welke behandelingen we hebben uitgevoerd. Zo weet u precies hoe we uw kind geholpen hebben. Als u meer wilt weten kunt u ons ook altijd bellen.

INFORMATIE OUDERS.jpg
bottom of page