top of page
ORANJE VESTIGING.jpg

PRUDENT onderzoek

Wist je dat tandproblemen bij jongeren in Nederland de laatste jaren toenemen, vooral bij jongeren uit gezinnen met minder geld? Daarom doen drie van onze praktijken (Calandstraat, De Dreef en Rijswijkseplein) mee aan het PRUDENT onderzoek. Dat is een onderzoek naar een andere manier om voor mondzorg te betalen voor jongeren tot 18 jaar. We werken samen met het Radboudumc, Vertimart en Zorgverzekeraars Nederland.

Waarom doen we mee aan dit onderzoek?


We willen kijken of een andere manier van betalen kan helpen om:
 

  • Je tanden gezonder te maken en gaatjes te voorkomen.

  • Tandproblemen beter te voorkomen.

  • Meer jongeren aan te moedigen (vaker) naar de tandarts te gaan.

  • Te veranderen welke behandelingen nodig zijn.

Hoe werkt de andere manier van betalen?

Onze tandartspraktijk krijgt elke maand een vast bedrag van de zorgverzekeraar voor elke patiënt. Voor patiënten die waarschijnlijk meer kosten hebben voor mondzorg, krijgen we een extra vergoeding. Dit is anders dan hoe mondzorg nu wordt betaald, waarbij tandartsen worden betaald voor elke behandeling die ze doen.

 

Wat betekent dit voor jou?

Voor jou verandert er niets aan de zorg die je krijgt of wat je betaalt. Ben je jonger dan 18 jaar, dan zie je misschien een kleine verandering op je overzicht van de zorgverzekeraar, maar dat heeft geen invloed op wat je moet betalen. 18 jaar of ouder? Dan verandert er helemaal niets.

 

Je privacy is belangrijk!

We gebruiken informatie uit deze praktijk voor het onderzoek, maar maak je geen zorgen: we zorgen ervoor dat niemand weet dat het van jou is, je gegevens worden anoniem gemaakt. Alles wordt veilig en volgens de privacywetten gebruikt, alleen voor het onderzoek.

Heb je vragen?

Praat met je tandarts of iemand anders in de praktijk. We helpen je graag!

bottom of page